Hopp til hovedinnhold

Velkommen til NMD Ung 2024!

Velkommen til en lærerik og inspirerende dag som gir elevene innblikk i en mediebransje i stadig endring.

Skjermbilde 2024 02 14 kl 10 46 03

PRAKTISK INFO

Dato: Tirsdag 30. april 2024

Tid: kl 09:30 (første sesjon starter kl 10:00 og programmet varer til ca. kl 13:30)

Sted: Peer Gynt-salen i Grieghallen, Bergen

NB! Vi strømmer dessverre ikke arrangementet.

Har du spørsmål? Send oss en mail på post@mediedager.no

ÅRETS PROGRAMLEDER

Skjermbilde 2024 02 14 kl 10 36 24

Aslak Maurstad er kjent for mange som realitydeltaker i TV-suksesser som «Farmen kjendis», «Sofa» og «Skal vi danse». I tillegg er han en ihuga gamer og har vært med i NRKs gaminghus «LL35». Aslak har også jobbet som regissør, skuespiller og manusforfatter i produksjoner som «Hvite gutter» og «Basic Bitch», og satt opp en rekke revyer, musikaler og teaterstykker.

På NMD Ung vil han lede oss gjennom dagen, men også fortelle om sin reise i norsk mediebransje, både bak og foran kamera!

BEHIND THE SCENES PÅ NORGES STØRSTE TV-PRODUKSJONER

Collage Løkken m logo

Programendring! Denne sesjonen går ut, da Kristian Løkken dessverre må avlyse. 

The Voice, MGP, Maskorama og P3Gull… Når TV-kanalene skal lage de største og mest spektakulære underholdningsprogrammene, er det Kristian Løkken de ringer.

Kristian er flerkameraregissør, og har hatt regi på noen av de største underholdning-, musikk og kulturproduksjonene de siste årene. Han vil fortelle hva som skal til av folk, utstyr, kreativitet og kunnskap for å lage TV helt utenom det vanlige.

Kristian er utdannet ved flerkameraregi-linja på Høgskolen i Lillehammer. I 2020 vant han Gullrute for Beste regi, flerkamera for P3 Gull.

FRA IDÉ TIL TV-SUKSESS

Skjermbilde 2024 04 29 kl 14 35 13

Jo Torgersen er utviklingssjef i ITV Studios Norway som blant annet lager The Voice og Love Island for TV2. Jo har jobbet med utvikling av TV-programmer i over 15 år og hatt produksjoner på alle de norske kanalene, og noen internasjonale. 

Jo vil vise oss hvordan man utvikler en idé til et ekte TV-format! Hva er egentlig en god idé? Og hvordan pitcher man egentlig til TV-kanalene? Han vil også vise eksempler på hvordan TV-bransjen «låner» ideer fra andre land og gjør de om til noe som funker her hjemme i Norge.

HVORDAN LAGE JOURNALISTIKK PÅ TIKTOK?

2

Julie Thorsen er 24 år gammel og jobber som SoMe-reporter for TV 2. Hverdagen hennes består av å produsere nyhetsinnhold på sosiale medier som engasjerer unge. Men hvordan lager man egentlig god journalistikk på TikTok?

SLIK BRUKER VI AI!

Jojosesjonsbilde

Utvikler Johannes Andersen og lærling Edvard Høiby jobber i VG og har ved hjelp av AI laget et verktøy som sparer journalister for tusenvis av arbeidstimer! Hvordan kom de opp med ideen til å bruke OpenAI for å lage appen som enkelt kan gjøre intervjuer om til tekst fra lyd, uavhengig av språk eller dialekter?

I tillegg til å fortelle om historien bak VGs JoJo-app vil Johannes og Edvard gi oss innblikk i hvilke AI-verktøy som er deres favoritter akkurat nå!

RAPPORT FRA VERDENS VANSKELIGSTE KONFLIKT

Skjermbilde 2024 02 09 kl 09 57 21

Bent Skjærstad er en av Norges mest erfarne utenrikskorrespondenter og har rapportert fra en rekke kriger og konflikter for TV 2. Han kommer til NMD Ung for å fortelle hvordan det var å dekke Hamas-terroren i Israel 7. oktober, og krigen som fulgte i Gaza.

MED HUMOR SOM VIRKEMIDDEL

Johanne Massey

Johanne Massey har på kort tid blitt en populær TikTok-profil takket være humoristiske videoer som tar folk og trender på kornet. Med bakgrunn fra revy og manusskriving henter hun inspirasjon fra alt og ingenting, men resultatet blir som oftest veldig gøy. Det mente også juryen i Vixen Awards som i fjor ga henne prisen for “Årets influencer: Underholdning”.

Johanne kommer til NMD Ung for å fortelle om hvordan hun fant sin stemme på TikTok, hvordan hun jobber for å utvikle sin profil og hvordan hun forholder seg til en voksende følgerskare.

FAKTASJEKK TIKTOK

Skjermbilde 2024 02 15 kl 10 37 40

I mylderet av innhold på sosiale medier er det lett å bli eksponert for desinformasjon, falske nyheter og skadelige tips og tricks. I denne engasjerende sesjonen viser Marte Foldvik-Høgås fra Tenk hvordan elevene selv kan skille mellom fake og fakta i egen feed! 

Tenk er skoleavdelingen til Faktisk.no, som er en uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.