Hopp til hovedinnhold

Velkommen til NMD Ung 2024!

Vi har gledet oss til å invitere deg og din klasse til årets utgave av NMD Ung! Vi lover en lærerik og inspirerende dag som gir elevene innblikk i en mediebransje i stadig endring.

Skjermbilde 2024 02 14 kl 10 46 03

PRAKTISK INFO

Dato: Tirsdag 30. april 2024

Tid: kl 09:30 (første sesjon starter kl 10:00 og programmet varer til ca. kl 14:30)

Sted: Peer Gynt-salen i Grieghallen, Bergen

NB! Vi strømmer dessverre ikke arrangementet.

Vi slipper fullstendig program i løpet av mars.

Har du spørsmål? Send oss en mail på post@mediedager.no

PÅMELDING

Du kan melde din klasse på ved å trykke her: PÅMELDING

ÅRETS PROGRAMLEDER

Skjermbilde 2024 02 14 kl 10 36 24

Aslak Maurstad er kjent for mange som realitydeltaker i TV-suksesser som «Farmen kjendis», «Sofa» og «Skal vi danse». I tillegg er han en ihuga gamer og har vært med i NRKs gaminghus «LL35». Aslak har også jobbet som regissør, skuespiller og manusforfatter i produksjoner som «Hvite gutter» og «Basic Bitch», og satt opp en rekke revyer, musikaler og teaterstykker.

På NMD Ung vil han lede oss gjennom dagen, men også fortelle om sin reise i norsk mediebransje, både bak og foran kamera!

HVORDAN LAGE JOURNALISTIKK PÅ TIKTOK?

2

Julie Thorsen er 24 år gammel og jobber som SoMe-reporter for TV 2. Hverdagen hennes består av å produsere nyhetsinnhold på sosiale medier som engasjerer unge. Men hvordan lager man egentlig god journalistikk på TikTok?

RAPPORT FRA VERDENS VANSKELIGSTE KONFLIKT

Skjermbilde 2024 02 09 kl 09 57 21

Bent Skjærstad er en av Norges mest erfarne utenrikskorrespondenter og har rapportert fra en rekke kriger og konflikter for TV 2. Han kommer til NMD Ung for å fortelle hvordan det var å dekke Hamas-terroren i Israel 7. oktober, og krigen som fulgte i Gaza.

HVORDAN SKILLE FAKE OG FAKTA I FEEDEN

Skjermbilde 2024 02 15 kl 10 37 40

I mylderet av innhold på sosiale medier er det lett å bli eksponert for desinformasjon, falske nyheter og skadelige tips og tricks. I denne engasjerende sesjonen viser Marte Foldvik-Høgås fra Tenk hvordan elevene selv kan skille mellom fake og fakta i egen feed! 

Tenk er skoleavdelingen til Faktisk.no, som er en uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.