Hopp til hovedinnhold

Onsdag 10. mai: TV 2 – En utfordrer fra Bergen

I fjor feiret TV 2 30 år som kommersiell allmennkringkaster. Hva har Norge oppnådd gjennom opprettelsen av en kommersiell allmennkringkaster i Bergen?

Skjermbilde 2023 04 18 kl 12 07 56

Hva er det med Bergen som kler TV 2, og hva har TV 2s tilstedeværelse betydd for medieklyngen og kunnskapsbyen Bergen?

Foruten TV 2s sjefredaktør har vi invitert lederne i Bergen Næringsråd og Media City Bergen for å gi sine betraktninger.

De fleste vet at TV 2 holder til i Bergen, men hvilket innhold er det som faktisk skapes lages i Bergen?

Du møter nyhetsanker Arill Riise og Hub2-reporter Guro Halleraker i en samtale om hva det betyr for nyhetsdekningen å ha en allmennkringkaster i Bergen, og hvordan TV 2 ved hjelp av nye metoder i sosiale medier når ut til unge med nyhetsvegring. TV 2s utenriksavdeling ligger i Bergen, og du får et innblikk i hvordan TV 2 jobber for å være tett og nært på de viktige hendelsene i verden – enten det er snakk om å dokumentere krigsforbrytelser i Butsja eller rapportere fra land uten pressefrihet.

Sist, men ikke minst. Du får også et innblikk i tidenes satsing på norsk fotball og den største satsingen på idrett av noe mediehus i verden noen gang.

Du møter:

Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2

Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd

Helge O. Svela, CEO i Media City Bergen

Arill Riise og Guro Halleraker, nyhetsanker og reporter i Hub2

Aslaug Henriksen, utenrikssjef i TV 2

Eystein Thue, fotballsjef i TV 2

Sted: I TV 2s fotballstudio i redaksjonslokalene i Media City Bergen

Tid: 10. mai kl. 16.00-17.30

Vi starter med lett servering og uformell prat. I tillegg blir det mulighet for omvisning i TV 2s lokaler. Det blir 45 minutter faglig program fra kl. 16.45. Vi avslutter slik at alle som skal videre er i Grieghallen i tide til åpningen av Nordiske Mediedager kl. 18.00.

— TV 2 kler Bergen. Både byen og kanalen har en sterk profil, vi er noe for oss selv, og vi liker å kunne være herlig annerledes. Fra Bergen fikk TV 2 en lidenskap, en galskap og en selvtillit som er ur-bergensk. Og TV 2 har gitt tilbake. Uten TV 2 ville hele medie-Norge vært fattigere, og Bergens stemme i Norge svakere. Uten det teknologimiljøet som ble drevet frem av TV 2 ville ikke Bergen i dag kunne kalt seg teknologibyen Bergen.
Rune Bakervik, byrådsleder i Bergen