Hopp til hovedinnhold

Vivi Stenberg er Mediedagenes nye programredaktør!

Stjernesignering i NMD: - Med en kapasitet som Vivi på laget er vi meget godt skodd for fremtiden, sier festivalsjef Guri Heftye. 

Vivi

Stenberg (49) kommer til NMD fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Underholdning. Hun har lang erfaring som journalist, vaktsjef og TV-produsent og har hatt mange ulike roller i NRK.

Som prosjektleder i Underholdning har hun blant annet produsert begge sesongene av UXA - Thomas Seltzers Amerika og har flere år bak seg som prosjektleder i Lindmo. Stenberg har både utviklet og prosjektledet nyskapningen Festen etter fasten, i tillegg til enkeltstående event-sendinger som Kvelden før kvelden, Spellemannprisen og Sommeråpent. 

I NRK Kultur har hun vært vaktsjef for Nasjonalgalleriet og vært dokumentarfilmregissør. Hun har også jobbet i NRK P3, og i NRK Nyheter som vaktsjef for valgdekningen. Stenberg er utdannet journalist fra Arizona State University og har bodd og arbeidet som nyhetsjournalist i USA i ytterligere 4 år.

- Det føles nesten absurd å forlate «moderskipet» NRK og alle gode kolleger der etter så mange gode og kreative år, men dette var en drømmeutfordring jeg ikke klarte å si nei til, sier Stenberg.

- Jeg har alltid hatt stort faglig utbytte av å delta på Nordiske Mediedager, og det å kunne bidra med å forme den møteplassen også inn i fremtiden, gleder jeg meg stort til! For en bransje som opplever så massiv konkurranse fra internasjonale aktører og plattformer, tror jeg at NMD kommer til å bli enda viktigere for nordiske journalister og innholdsskapere fremover.

Stort engasjement for fag og bransje

- Vivi kommer med faglig tyngde, journalistisk teft, fantastisk bredde i kompetanse og erfaring - toppet med utpreget gjennomføringskraft, et internasjonalt kontaktnett og stort engasjement for fag og bransje. Jeg er godt, gammaldags kjempeglad for å få henne på laget, sier festivalsjef Guri Heftye.

- Mediedagene er påfyll til en bransje i konstant forandring og programutvikling er det aller viktigste vi driver med. Med Vivi som programredaktør er vi meget godt skodd for fremtiden. Jeg gleder meg til å innlemme henne i NMD-familien, sier Heftye.

Stillingen som Programredaktør i Nordiske Mediedager er nyopprettet og Stenberg tiltrer stillingen før sommeren, opplyser festivalsjefen.

Foto: Trude Westby