Jump to content
Archive: 2022

Karpe-dokumentar: Scener fra et ekteskap

Denne dokumentarfilmen utforsker vennskapet mellom Norges to største popstjerner, mens de utsettes for sin største prøve noensinne. Vi følger Karpe tett gjennom to dramatiske år, hvor de investerer alt av penger og tid til å forvandle Skiens ærverdige festivitetshus til et «immersive» konsert-teater. SAS Skien skulle være tidenes gave til fansen og en kreativ oppvåkning for Chirag og Magdi, men prosjektet kostet dem nesten karrien og vennskapet. Samtidig ble de hele tiden filmet av sine egne folk, som var tett på prosessen gjennom oppturer og nedturer. Dette materialet fikk filmskaperne tilgang på, med spørsmål fra Karpe om materialet kunne brukes til noe. Materialet viste seg å være en skattekiste. Fordi kamera har vært til stede hele tiden, og fordi de som har filmet er folk bandet stoler 100% på, har de sluppet guarden og til tider glemt at kamera er til stede.

Resultatet har blitt både autentisk og til tider svært utleverende. Bandet er kjent for å iscenesette seg selv i offentligheten, men her kommer man for første gang bak fasaden. Men materialet har også vært utfordrende å jobbe med, for her har man aldri planlagt å filme til en dokumentar, og opptakene har vært både fragmenterte og mangelfulle. Så hvordan skal man sette dette sammen til en dokumentar?

Tommy Gulliksen og Erik Treimann kommer fra ulike bakgrunner, og de har måttet utnytte begges kompetanse og tenke nytt for å forme dette materialet til en film. I denne sesjonen skal vi få vite mer om denne prosessen, hvordan de har jobbet frem filmen, og ikke minst, hva Karpe selv synes om resultatet.

NTB Q91y Vvxb Kyo

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.