Jump to content
Archive: 2022

NMD FORDYPNING: Joachim Førsund - Lyden av liv

Uten radioerfaring, men med bakgrunn både som featurejournalist og romanforfatter, har Joachim Førsund nærmet seg podkastsjangeren på en litt annen måte en radiodokumentaristene. 

Han beveger seg også inn i et litt fremmed journalistisk terreng. Den tradisjonelle nyhetsjournalistikken streber jo etter tydelighet og stringens. Etter klare skiller mellom rett og galt, god og ond, sannhet og løgn. Men samtidig vet vi jo at livene våre ikke sånn, de er snarere fulle av tvil, tvetydighet og rot. Førsunds podkastfortellinger opererer ofte i disse gråsonene. De er fulle av motsetninger og kan derfor kanskje ligne litt mer på livet selv?

Resultatet av arbeidet hans har blitt flere prisvinnende podkaster, og status som en av de beste historiefortellerne i sjangeren. I denne fordypningen forteller han hvordan små intervjutekniske og dramaturgiske grep kan åpne store rom i fortellingen.

Contributors

Joachim Førsund

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.