Jump to content

Armando Iannucci

Armando Iannucci har skrevet, regissert og produsert et utall kritikerroste filmer og komishow forTV og radio. Han ble Oscar-nominert for manuset til filmen «In The Loop». For den ikoniske BBC-komiserien «The Thick of It» ble han nominert 13 ganger og vant 5 BAFTA-priser i løpet av de fire seriene. Det må også nevnes blant alle de prisvinnende showene at han var med på å skape og skrive den populære karakteren Alan Partridge, som ble spilt av Steve Coogan. 

Han har også vunnet mange priser for HMBO-komedien «Veep», inkludert fire Emmy-er for beste komiserie bare de fire siste årene. Hans bearbeidelse for film av Charles Dickens' «David Copperfields personlige historie» ble sluppet i januar 2020 og vant samme år BIFA-prisen for beste manus, ble nominert til Golden Globe og hentet hjem den høythengende «Seal of Distinction» som deles ut av den amerikanske kritikerorganisasjonen Critics' Choice Association.

I 2017 utga han «Hear Me Out», en ny bok om klassisk musikk, og slapp spillefilmen «The Death ofStalin», som ble nominert til to BAFTA-priser og vant Den europeiske filmprisen for beste komedie. Hans siste HBO-serie, «Avenue 5», med Hugh Laurie og Josh Gad, gikk på luften på SKY i januar 2020, og han er nå i gang med å skrive den andre sesongen.

Armando Iannucci fotograf Matt Crockett

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.