Jump to content

Espen Eckbo

Espen Eckbo er en norsk komiker og skuespiller. Han er programskaper og partner i TV-produksjonsselskapet Seefood TV, som han startet sammen med Kristian Ødegård i 2001. Eckbo er kjent fra flere populære humorprogrammer på TV. For TVNorge lagde han sammen med Henrik Elvestad en rekke innslag til «Mandagsklubben» og «I kveld med Thomas Giertsen», og ble etter hvert ble landskjent for sine karakterframstillinger, inkludert boyband-parodien Boyzvoice.

Sammen med Ødegård skapte han publikumssuksessen «Nissene på låven» for TVNorge i 2001 og 2011. Eckbo ble av Dagbladets lesere kåret til Årets TV-fjes i 1999 og 2001. I 2002 vant han Komiprisen i klassen beste type for figuren Asbjørn i «Nissene på låven». Høsten 2008 lagde han humorserien «Tett på tre» på TV 2. For serien vant han kategorien «Beste manus TV-drama» i fagprisutdelingen for Gullruten 2009. Eckbo har vært sentral i humorsatsningen på TVNorge/Discovery Plus, og var senest aktuell julen 2021 med «Nissene i Bingen».


Espen Eckbo Foto Håkon M Larsen NTB jpg

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.