Jump to content

Maria Ressa

Maria Ressa har jobbet som journalist i Asia i snart 35 år. Som grunnlegger og sjefredaktør for det journalistiske nettstedet Rappler har hun blitt utsatt for konstant politisk trakassering og arrestert flere ganger av Dutertes regjering.

For sitt mot og sitt arbeid i kampen mot falske nyheter og desinformasjon ble Maria Ressa i 2018 utnevnt til Time Magazine «Person of the Year». Hun var også på listen over de 100 mest innflytelsesrike personene i 2019, og hun har blitt nevnt på Time’s liste over århundrets mest innflytelsesrike kvinner. Ressa er nominert til Nobels fredspris 2021, og hun er medgrunnlegger avThe Real Facebook Oversight Board.

Ressa var også del av BBCs hundre mest inspirerende og innflytelsesrike kvinner i 2019, Prospect Magazines liste over verdens femti beste tenkere, og hun har vunnet mange priser for sine bidrag til journalistikk og menneskerettigheter. 

Før hun grunnla Rappler jobbet Ressa med undersøkende journalistikk om terrorisme i Sørøst-Asia. Hun startet og drev CNNs Manila-kontor i nesten ti år før hun startet CNNs Jakarta-kontor, som hun drev fra 1995 til 2005.

Hun har skrever flere bøker om terrorisme, og er portrettert i dokumentarfilmen «A Thousands Cuts» fra 2020, som handler om hennes fryktløse rapportering om Dutertes presidentskap.

Maria Ressa

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.