Jump to content
Archive: 2021

Scene for scene: Norsk-ish

Da “Norsk-ish” hadde premiere høsten 2020, ble det en umiddelbar suksess for NRK. Anmelderne trillet femmere og seksere på terningen, og flere hundre tusen nordmenn slukte serien i NRKs nettspiller. I “Norsk-ish” får vi et innblikk i hvordan tre unge voksne med røtter i ulike kulturer prøver å navigere i voksenlivet. Serien fikk ros for å skildre flerkulturelle hverdagsdilemmaer med humor og varme. 

Nå kan du få et faglig dypdykk i produksjonen av “Norsk-ish”, når vi gjentar suksessformatet; Scene for scene. Sammen med en av serieskaperne Melike Leblebicioglu og regissør Terje Rangnes vil “Norsk-ish”- fan og moderator Julie Andem vise én utvalgt episode og direkte-kommentere det vi ser. De vil stoppe og forklare akkurat den scenen, den replikken og akkurat den vendingen. Hvilke kunstneriske og praktiske vurderinger ligger til grunn for valgene som er tatt, historiene som fortelles og den smarte balansen mellom humor og drama? Kort sagt, hvordan blir dette både utrolig bra og veldig morsomt?

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.