Jump to content

Fredrik Virtanen

Fredrik Virtanen er svensk journalist. Han har vært USA-korrespondent og programleder på TV og ledet talkshowet Studio Virtanen på TV8 på 2000-tallet. Han er best kjent som spaltist om popkultur og politikk i Skandinavias største avis Aftonbladet, hvor han ble ansatt i 1994.

Han er nå aktuell med boken Uten nåde, en bok som svenske forlag ikke har våget å ta i, og som gis ut i Norge og Sverige av norske Gloria Forlag. Boken handler om hvordan den svenske metoo-journalistikken feilet under press av en massiv lynsjejustis på sosiale medier. Virtanen ble ikke dømt for noe, men ble høsten 2017 uthengt som en seksualforbryter først i Expressen, Aftonbladets konkurrent, og deretter i andre medier. Avisene ble felt i Pressens Opinionsnämnd (tilsvarende PFU), men da var Fredrik Virtanens liv allerede lagt i ruiner, i likhet med andre kjente svenske menn og noen kvinner.

Fredrik Virtanen bor i Stockholm med sin kone og tre barn.

Fredrik Virtanen foto May B Langhelle Gloria Forlag

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.