Hopp til hovedinnhold

Bli kjent med programredaktør Vivi Stenberg!

Etter 19 år i NRK, leder Vivi Stenberg nå programarbeidet i Nordiske Mediedager. Hvem er hennes drømmebooking, finnes det medierelaterte guilty pleasures og hvorfor hun ville ha vunnet MasterChef?

Vivi stenberg23 0036

Foto: Julia Marie Naglestad

Hva gleder du deg mest til i din nye rolle som NMDs programredaktør?

– Jeg gleder meg stort til å jobbe med folkene som utgjør programkomitéen, og som representerer så mange fagfelt innenfor bransjen vår. Og så ser jeg frem til, etter å ha jobbet med TV i lang tid nå, å kunne løfte blikket og skue ut over hele den norske (og internasjonale) mediebransjen for å finne de viktigste, mest spennende og innovative folkene og temaene til neste års NMD.

Hva kjennetegner et godt NMD-program?

– Et godt NMD-program skal krysse av veldig mange bokser samtidig. Det skal føles relevant og viktig for deg som deltaker. Og så skal du sitte igjen og være dønn inspirert, du skal ha lært noe nytt, og gjerne noe du tar med deg inn i jobben din ved første og beste anledning. Du skal gå på sesjoner som provoserer eller overrasker og du skal sitte igjen med masse ny input som du har lyst til å diskutere med sidemannen på vei ut av sesjonen. (Phew, nå kjente jeg på presset!)

Hvem er din drømmebooking? 

– Det er så mange jeg gjerne vil se på den scenen! Men det er jo ikke til å komme utenom at det hadde vært, hva skal vi kalle det, interessant å få Elon Musk til Bergen. Det er på tide at han kommer til Norge for noe annet enn å juble over at nordmenn er verdensmestere i Tesla-kjøp, si.

– Og etter å ha sett Deeyah Khans nye dokumentar om voldelige menn, så vil jeg fryktelig gjerne se henne i en fordypningssesjon om intervjuteknikk og kildehåndtering.

- Kan jeg si én til? Da må det være å få med Joanna Calo og Christopher Storer som har laget «The Bear», og som skrev manuset til den skjellsettende juleselskaps-episoden sammen. Jeg vil høre alt om manusprosessen, og hvordan Storer - med regi-hatten på - jobbet med skuespillerne for å få manuset til å spille så vanvittig bra!

Hva er det mest spennende som rører seg innen mediebransjen akkurat nå?

– Det er ikke til å komme utenom at det er generativ AI i alle dets former, og hvordan teknologien vil påvirke bransjen vår og alle som jobber i den.


— Jeg har en lei tendens til å bli sittende alt for lenge i en evig reels-loop med katte- og matrelatert innhold.

Hva er ditt beste minne som deltaker på NMD?

– Fra en som har jobbet som innholdsprodusent i ulike redaksjoner, så har det å komme til NMD og kunne lene seg tilbake og bare la hodet fylles av den der gode miksen av inspirasjon, nye perspektiver og viktige samtaler vært helt magisk!

Hva er din medierelaterte guilty pleasure?

– Finnes det medierelaterte ting som er «guilty»? Neida, jeg har mange svakheter, deriblant en lei tendens til å bli sittende alt for lenge i en evig reels-loop med katte- og matrelatert innhold.

– Det koster meg heller ikke mye å binge en sesong eller to av «Love is Blind» på Netflix! Det kan virke som serieskaperne har et akkurat passe kynisk forhold til casten, samtidig som de lager totalt avhengighetsskapende dramaturgi.

– Ellers er jeg litt for opptatt av å opprettholde en god Wordle-streak, så det går sjelden en dag uten at jeg bruker alt for mye tid på å prøve og outsmarte The New York Times WordleBot.

Om du måtte velge: Hvilket reality show ville du vært med på?

– Enkelt! Siden jeg er verdens størst pyse hva gjelder fysiske aktiviteter – så utgår en hel del strålende realityprogrammer. Men få meg på MasterChef eller Camp Culinaris, så skal jeg vinne hele greia!