Hopp til hovedinnhold

Programkomité

Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager; Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Eirin Larsen

Sosiale medier-sjef, Dagens Næringsliv

Eirin Larsen

Eirin er kanskje landets minst tabloide sosiale medier-nerd. Hun misliker kattevideoer og elsker store tunge organisasjoner med tydelige samfunnsoppdrag. Derfor har hun jobbet i NRK, på Statsministerens kontor, i Adresseavisen og er nå sosiale medier-sjef i Dagens Næringsliv. Hun har stort sett vært journalist på nett, men også på radio og TV, og besøkte byråkratiet som kommunikasjonsrådgiver. Eirin har jobba med sosiale medier-strategi siden 2012 og er i dag veldig opptatt av tech-gigantenes makt og hva vi kan gjøre for å demokratisere internett. I tillegg til jobb har hun de siste årene studert ledelse på BI og NTNU og skrevet om sammenslåing, småprat, kommentarfelt og viktigheten av lønningspils. Eirin har hatt flere verv i Norsk Journalistlag, og sitter også i programkomiteen til Pressens hus.

Sandra Hafsahl

Utviklingssjef og executive produsent, Monster Entertainment

Sandra Hafsahl

Sandra Hafsahl er utviklingssjef og executive produsent i Monster Entertainment. Hun har ledet utviklingsarbeidet på Monster siden 2016. I denne perioden har Monster utviklet og produsert en rekke anerkjente dokumentarer både for norske og internasjonale tv-kanaler og strømmetjenester; og er i dag en av landets lendende leverandører av store dokumentarserier. Sandra har vært ansatt i Monster siden 2005, og har bakgrunn som regissør og produsent. Hun har tidligere erfaring som idéutvikler fra kommunikasjonsbyrå i Amsterdam, og er Medie- og regiutdannet fra University of Sussex og Sorbonne.

Gunhild Tinmannsvik

Utenrikskoordinator, TV 2

Gunhild tinmannsvik

Gunhild har jobbet i TV 2 siden 2006. Hun har erfaring som deskkoordinator og reporter, men har de siste årene vært tilknyttet utenriksavdelingen, der hun har særlig ansvar for internasjonalt samarbeid. Hun har i mange år vært engasjert i Norsk journalistlags regionale konferanse Hauststormen, der hun i 2018 var leder for programkomiteen. Hun har også vært leder for Bergen journalistlag i to år. Gunhild har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Med i programkomiteen siden 2019.

Hanne Louise Åkernes

Leder, Bord4 og Ny digitale formater, BT

Hanne Louise Åkernes

Hanne Louise har jobbet som nyhetsjournalist siden hun var 20 år, i Solabladet, Rogalands Avis og Bergens Tidende. Hanne har undervist i digital graving, vært ansvarlig for sosiale medier og er lidenskapelig opptatt av å utvikle den digitale journalistikken. I mars 2015 fikk hun SKUP-diplom for arbeidet med Asylbarna. Siden 2020 har hun vært leder for BTs krim- og helsejournalistikk. Som prosjektleder har Hanne tatt initiativ til flere leser-innvolveringsprosjekter, der hun blant annet har invitert inn unge lesere for å utvikle ideer til saker som har fått stort gjennomslag. På fritiden nyter hun turer i Bergens byfjell, bretter ballongdyr og skriver humortekster for scenen. 

Eda Syvertsen

Programutvikler i programavdelingen, TV 2

Eda syvertsen

Eda har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet syv år i NRK – som produksjonsleder, vaktsjef og prosjektleder. Her tok hun også del i etableringen av NRK Super. Hun var med å starte produksjonsselskapet Spark AS i 2014, hvor hun jobbet som produsent. Siden gikk hun over til TV 2 som innholdsredaktør i TV 2 Sumo, og hun jobber nå som teamleder i TV 2s programavdeling. Eda ser «alt» som går på TV. Med i programkomiteen siden høsten 2020.

Vivi Stenberg

Programredaktør

Vivi stenberg23 0062cropsh

Vivi Stenbergkom til Nordiske Mediedager fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Underholdning og har lang erfaring som journalist, vaktsjef og produsent for en rekke NRK-produksjoner. 

Som prosjektleder i Underholdning var hun blant annet produsent for de to første sesongene av dokumentarserien  «UXA - Thomas Seltzers Amerika» og har flere år bak seg som prosjektleder i «Lindmo». Hun hadde ideen til og produserte den prisvinnende nyskapningen «Festen etter fasten», og har i tillegg vært prosjektleder for store enkeltstående event-sendinger som «Nobels Fredspriskonsert», «Spellemannprisen», «Kvelden før kvelden»,  og «Sommeråpent».  

Vivi har også jobbet i NRK Kultur hvor hun var vaktsjef for kunstsatsningen «Nasjonalgalleriet». I NRK P3 var hun både vaktsjef og prosjektleder for «Lydverket» gjennom fire år, og hun har også hatt redaksjonelt ansvar for valgdekningen i NRK Nyheter. 

Vivi er utdannet journalist fra Arizona State University og har bodd og arbeidet som nyhetsjournalist i USA i ytterligere fire år.  

Guri Heftye

Festivalsjef

GH foto Jan M Lillebø

Guri Heftye er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent -og programleder. Hun har vært tekstforfatter i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather og JBR før hun ble gründer og startet reklamebyåret Filadelfia sammen med bl.a. Arne Berggren. I tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist, der hun blant annet leverte featurestoff og portrettintervjuer til Henne, Red og Elle, ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrev kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker. 

Hun har i flere perioder vært tilknyttet NRKs underholdningsavdeling redaksjonelt, som programleder er hun kjent fra tv-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken på NRK1. Fra 2001–2006 var hun produsent i RubiconTV, før hun kom til Nordiske Mediedager som festivalsjef i 2007. Guri har vært styremedlem i Festspillene i Bergen i åtte år, fire av dem som styrets nestleder, og sittet i styret i Den Nationale Scene i tre år. Hun er i dag styreleder i VEGA Scene i Oslo og sitter i styret i Klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere.