Hopp til hovedinnhold

Dette er programkomiteen 2024

Arbeidet mot Nordiske Mediedager 1. - 3. mai 2024 er i gang for fullt. 

Programkomiteen2024

Vi er stolte over å presentere programkomiteen for 2024! Har du tips til speakere eller tema vi burde ta opp under Nordiske Mediedager 2024? Ikke nøl med å sende oss mail med dine forslag: post@mediedager.no

Programkomiteen 2024

Programutvikler i programavdelingen, TV 2

Eda syvertsen

Eda har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet syv år i NRK – som produksjonsleder, vaktsjef og prosjektleder. Her tok hun også del i etableringen av NRK Super. Hun var med å starte produksjonsselskapet Spark AS i 2014, hvor hun jobbet som produsent. Siden gikk hun over til TV 2 som innholdsredaktør i TV 2 Sumo, og hun jobber nå som teamleder i TV 2s programavdeling. Eda ser «alt» som går på TV. Med i programkomiteen siden høsten 2020.

Stipendiat, Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB

Bjerknes Fredrik Portrett

Fredrik er stipendiat i journalistikk. Han forsker på ulike diskursive strategier journalister bruker for å sannsynliggjøre påstander om verden på en autoritetsskapende måte. Fra før har Fredrik en mastergrad i journalistikk fra Universitet i Oslo med spesialisering i redaksjonsledelse. I tillegg har Fredrik over ti års praktisk erfaring fra mediebransjen der han har jobbet som fotojournalist, fotosjef, bilderedaktør, journalist og videoredigerer for blant annet Bloomberg, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Dine Penger og musikktidsskriftet ENO. Han er også utdannet lektor i mediefag og norsk. 

Sosiale medier-sjef, Dagens Næringsliv

Eirin Larsen

Eirin er kanskje landets minst tabloide sosiale medier-nerd. Hun misliker kattevideoer og elsker store tunge organisasjoner med tydelige samfunnsoppdrag. Derfor har hun jobbet i NRK, på Statsministerens kontor, i Adresseavisen og er nå sosiale medier-sjef i Dagens Næringsliv. Hun har stort sett vært journalist på nett, men også på radio og TV, og besøkte byråkratiet som kommunikasjonsrådgiver. Eirin har jobba med sosiale medier-strategi siden 2012 og er i dag veldig opptatt av tech-gigantenes makt og hva vi kan gjøre for å demokratisere internett. I tillegg til jobb har hun de siste årene studert ledelse på BI og NTNU og skrevet om sammenslåing, småprat, kommentarfelt og viktigheten av lønningspils. Eirin har hatt flere verv i Norsk Journalistlag, og sitter også i programkomiteen til Pressens hus.

Utenrikskoordinator, TV 2

Gunhild tinmannsvik

Gunhild har jobbet i TV 2 siden 2006. Hun har erfaring som deskkoordinator og reporter, men har de siste årene vært tilknyttet utenriksavdelingen, der hun har særlig ansvar for internasjonalt samarbeid. Hun har i mange år vært engasjert i Norsk journalistlags regionale konferanse Hauststormen, der hun i 2018 var leder for programkomiteen. Hun har også vært leder for Bergen journalistlag i to år. Gunhild har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Med i programkomiteen siden 2019.

Leder, Bord4 og Ny digitale formater, BT

Hanne Louise Åkernes

Hanne Louise har jobbet som nyhetsjournalist siden hun var 20 år, i Solabladet, Rogalands Avis og Bergens Tidende. Hanne har undervist i digital graving, vært ansvarlig for sosiale medier og er lidenskapelig opptatt av å utvikle den digitale journalistikken. I mars 2015 fikk hun SKUP-diplom for arbeidet med Asylbarna. Siden 2020 har hun vært leder for BTs krim- og helsejournalistikk. Som prosjektleder har Hanne tatt initiativ til flere leser-innvolveringsprosjekter, der hun blant annet har invitert inn unge lesere for å utvikle ideer til saker som har fått stort gjennomslag. På fritiden nyter hun turer i Bergens byfjell, bretter ballongdyr og skriver humortekster for scenen. 

Frontredigerer, BA

Lars

Lars startet som journalist i BA i 2010. Etter fire år ble det utvandring til Oslo og E24, der han jobbet som frontsjef og reportasjeleder og hadde også flere år som klubbleder. Etter seks flotte år i hovedstaden valgte han å returnere til Bergen og BA i 2021 og er nå tilbake der hvor det hele startet. I BA jobber Lars på desken og har nylig blitt valgt inn i klubbstyret. Lars har en bachelor i antikk historie fra UiB, han har studert medievitenskap og tatt journalistikk på Høyskolen Kristiania. 

Redaktør, NRKbeta

Marius Arnesen

Med en god dose Fjernsyns og medieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, et egenutviklet Snake-spill med ti brett i 12-årsalderen og en brennende interesse for teknologien vi omgir oss med, står Marius med et bein i både innholds- og teknologiverden. Han jobber i dag som redaktør i NRKbeta, NRKs sandkasse for teknologi og medier som drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling. 

Marius arbeider hovedsakelig med tjenester for nett. Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt. Når han ikke sitter foran skjermen finner du han med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil. Med i programkomiteen siden høsten 2018.

Utviklingssjef og executive produsent, Monster Entertainment

Sandra Hafsahl

Sandra Hafsahl er utviklingssjef og executive produsent i Monster Entertainment. Hun har ledet utviklingsarbeidet på Monster siden 2016. I denne perioden har Monster utviklet og produsert en rekke anerkjente dokumentarer både for norske og internasjonale tv-kanaler og strømmetjenester; og er i dag en av landets lendende leverandører av store dokumentarserier. Sandra har vært ansatt i Monster siden 2005, og har bakgrunn som regissør og produsent. Hun har tidligere erfaring som idéutvikler fra kommunikasjonsbyrå i Amsterdam, og er Medie- og regiutdannet fra University of Sussex og Sorbonne.

Analyse og innsikt, NRK

Vegard Tveito bilde

Vegard er ansvarlig for kvalitativ metode i NRK, som betyr at han snakker med folk for å finne ut hvorfor de gjør som de gjør. Han har mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap fra samfunnsvitenskapelig fakultet på UiO, men bruker den helst på å snakke med folk om hvorfor de liker Friends. 

Med tusenvis av dybdeintervjuer og massevis av fokusgrupper i sekken etter å ha jobbet som forsker på universitetet, markedsanalytiker i Opinion og nå som analytiker i NRK begynner han å ha en viss følelse av hvordan folk flest er, og hvordan de tar valg i hverdagen. 

Vegard har i tillegg skrevet en forskningsartikkel om lykke, driver en bokklubb og spiller i bandet Offentlig Sektor, hvor han får utløp for frustrasjonene og gledene ved å jobbe midt inni den norske samfunnsmodellen.

Programredaktør

Vivi stenberg23 0062cropsh

Vivi Stenberg kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Underholdning og har lang erfaring som journalist, vaktsjef og TV-produsent og har hatt mange ulike roller i NRK. Som prosjektleder i Underholdning har hun blant annet produsert begge sesongene av «UXA - Thomas Seltzers Amerika» og har flere år bak seg som prosjektleder i «Lindmo».   Vivi har både utviklet og prosjektledet nyskapningen «Festen etter fasten», i tillegg til enkeltstående event-sendinger som «Kvelden før kvelden», «Spellemannprisen» og «Sommeråpent». 

I NRK Kultur har hun vært vaktsjef for Nasjonalgalleriet og vært dokumentarfilmregissør. Hun har også jobbet i NRK P3, og i NRK Nyheter som vaktsjef for valgdekningen.  Vivi er utdannet journalist fra Arizona State University og har bodd og arbeidet som nyhetsjournalist i USA i ytterligere 4 år. 

Festivalsjef

GH foto Jan M Lillebø

Guri Heftye er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent -og programleder. Hun har vært tekstforfatter i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather og JBR før hun ble gründer og startet reklamebyåret Filadelfia sammen med bl.a. Arne Berggren. I tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist, der hun blant annet leverte featurestoff og portrettintervjuer til Henne, Red og Elle, ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrev kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker. 

Hun har i flere perioder vært tilknyttet NRKs underholdningsavdeling redaksjonelt, som programleder er hun kjent fra tv-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken på NRK1. Fra 2001–2006 var hun produsent i RubiconTV, før hun kom til Nordiske Mediedager som festivalsjef i 2007. Guri har vært styremedlem i Festspillene i Bergen i åtte år, fire av dem som styrets nestleder, og sittet i styret i Den Nationale Scene i tre år. Hun er i dag styreleder i VEGA Scene i Oslo og sitter i styret i Klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere.