Hopp til hovedinnhold

Møt oss på Arendalsuka!

Festivalsjef Guri Heftye skal lede dette råflotte panelet og sammen skal de dykke ned i truslene fra generativ AI.

Arendalsuka

Vi gleder oss til Arendalsuka og til å lede denne spennende samtalen arrangert av våre venner i Medieklyngen/Media City Bergen.

Om arrangementet: 

2024 er det største valgåret i historien: Syv av ti av verdens største land skal velge ledere. Og mulighetene for manipulasjon har aldri vært større. Bølger av falsk informasjon skapt av generativ kunstig intelligens slår inn over oss. Har vi et godt nok vern mot dette?

Innholdet blir ofte laget av programvare som kun koster noen hundrelapper i måneden, og som hvem som helst kan bruke. Er kunstig intelligens i ferd med å gjøre den digitale offentligheten om til en bossplass av falskt innhold? Hvordan skal vi verne om våre grunnleggende verdier, sannhet og fakta i en endeløs strøm av KI-generert støy? Og hva kan vi gjøre for å sikre et bærekraftig demokrati og digital motstandskraft i tiden som kommer?

For å diskutere dette inviterer vi Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, sjefredaktør og daglig leder i TV 2 Olav Sandnes, daglig leder i Tinius-stiftelsen og tidligere leder av ytringsfrihetskommisjonen Kjersti Løken Stavrum og daglig leder i Medieklyngen/Prosjekt Reynir Helge O. Svela. Samtalen modereres av Guri Heftye, festivalsjef i Nordiske Mediedager.

Laura Ellis, Head of technology forecasting (BBCs egen teknologi-«værmelder») innleder før panelsamtalen om hvorfor BBC er bekymret for generativ kunstig intelligens.

Arrangementet streames, lenke kommer. Les mer