Hopp til hovedinnhold

Nordiske Mediedager lanserer podkasten «Heftye møter flinke folk»!

Endelig skal vi bruke det eksklusive nettverket vårt til å gi mediefolket innsiktsfulle samtaler gjennom hele året.

20240110 NMD HEFTYE MØTER FLINKE FOLK 1920x1080

Nordiske Mediedager lanserer podkasten «Heftye møter flinke folk» mandag 15. januar. Her møter festivalsjef Guri Heftye sentrale medieprofiler fra både inn- og utland.

– Vi ønsker å gi lytterne en skikkelig dose inspirasjon og faglig innsikt fra noen av de flinkeste folka i vår bransje, sier festivalsjef Heftye.

Satsningen er et ledd i NMDs strategi for å levere relevant innhold for mediebransjen og medieinteresserte gjennom hele året.

Stort og unikt nettverk

Nordiske Mediedager har et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk som nå skal utnyttes til det fulle. Akkurat som selve konferansen vil også podkasten spenne bredt når det kommer til gjester og tematikker.

– NMDs venner er et mangfoldig fellesskap som vi har en unik tilgang til. Endelig skal vi bruke det eksklusive nettverket vårt og forsøksvis gi mediefolket innsiktsfulle samtaler om relevante temaer gjennom hele året! Tanken er å gi plass til toneangivende medieprofiler og snakke om ting som gir næring og læring, forteller Heftye.

I podkasten lover hun at lytterne vil komme tett på alt fra nordiske redaktører til internasjonale serieskapere.

– Vi starter sesongen med episoden «Dr. Pedersens diagnose», der VG-topp og bransjeveteran, Torry Pedersen gir oss en status på bransjen, deler egne erfaringer og spår om veien videre for norske mediehus.

Resten av gjestelisten våren 2024 beskriver hun som en herlig miks av faglig kløkt. Her er et utvalg:

– Vi snakker om prestasjonskultur med stjerneregissør i elitedivisjonen, Marit Moum Aune og vi får rapport fra det politisk turbulente England i møte med politisk redaktør i The Guardian, Pippa Crerar. Vi diskuterer «Det hersens mangfoldet» med Schibsteds Head of Diversity, inclusion and belonging, Sumeet Singh, og vi snakker mat og manus med vår favorittdanske, Adam Price. Om alt går etter planen gjester også skuespiller og aktivist Cynthia Nixon oss, kjent fra legendariske «Sex and The City» og HBO-suksessen «The Gilded Age», forteller en forventningsfull Heftye.

– Det er så mye kunnskap og faglig glede som vi nå har mulighet til å dele - også utenom mai

Nye episoder av «Heftye møter flinke folk» slippes ukentlig hver tirsdag gjennom store deler av året. Podkasten produseres av Både Og, og støttes av Fritt Ord.