Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2019

Babylon Berlin: Velkommen til et kokende Berlin 1929!

”Blodet flyter, kokainen snør, kommunistene slåss og nazistene infiltrerer.” Slik oppsummerte TV-anmelder Asbjørn Slettemark serien som for alvor rokket ved den evige amerikansk TV-dramadominansen. I mellomkrigstidens høyspente, politiske Berlin, møter vi et fargerikt og sammensatt persongalleri, der historiske personer omgås fiktive karakterer, og der granatsjokk, ellevill dekadanse, mord og storpolitikk møtes i en estetisk sofistikert innpakning. Dette fascinerende og ambisiøse TV-dramaet har tatt europeiske seere med storm.

Hvordan har de fått det til? Hvor begynner man når man har så mye å fortelle? Og hvor mange tagninger hadde de på de store dansescenene?

Achim von Borries er manusforfatter og en av serieskaperne. Uli Hanisch er produksjonsdesigneren som står bak det visuelle uttrykket. Vi kjører dobbeltime og dypdykk i årets store TV-drama når de to gjester Mediedagene. Vi skal høre om hvordan de har jobbet for å skape dette helt unike universet, der historien, karakterene, dansen, musikken, politikken og estetikken går opp i en høyere enhet. Og kanskje blir det en sniktitt på sesong 3 …

Skjermbilde 2023 06 22 kl 11 00 48

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.