Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2019

Fra seerrekord til Golden Globe

Da den siste episoden av Bodyguard ble vist høsten 2018, ble den samtidig den mest sette enkelt-episoden av en serie i Storbritannia noensinne. Over 10 millioner seere fulgte sesongfinalen om den traumatiserte minister-livvakten, Sergeant David Budd. Serien ble nomintert til beste TV-drama i årets Golden Globe og Richard Madden, som spiller Budd, vant ikke overraskende beste mannlige hovedrolle i TV-drama.

Bak det imponerende thrillerdramaet står en mann med en bemerkelsesverdig karriere. Forfatter og showrunner Jed Mercurio er utdannet lege og har tidligere praktisert både som jagerpilot og sykehuslege, samt stått bak seks sesonger av BBC-politiserien Line of Duty (Korrupsjonsjegerne). Til Nordiske Mediedager kommer Mercurio for å forteller om sin uvanlige yrkeskarriere, hvordan han utviklet og skrev Bodyguard og ikke minst hvilke planer han har for sesong to av suksess-serien.

Medvirkende

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.