Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2022

Sør-Korea på alle skjermer - slik ble de verdensmestere i popkultur

Fra å være en asiatisk underdog, har Sør-Korea de siste tiårene befestet sin stilling både økonomisk, teknologisk, og ikke minst pop-kulturelt. “Den Sør-Koreanske bølgen”, eller Halluy som den omtales som i Asia, har for alvor også preget vår egen bransje de siste årene.

Fra «Parasite» sine fire Oscar-statuetter, via etikk-og-blod-sjokket i «Squid Game», til den absurde TV-forestillingen «Maskorama». Sør-Koreansk film og TV har allerede satt dype spor etter seg, også i Norge.

Hvorfor er Sør-Koreanske TV-serier plutselig på alles lepper? Hvordan har veien dit vært? Og snakker vi her om tilfeldigheter, eller en nøye planlagt strategi fra en nasjon som var lei av å være kulturell lillebror i Asia?

Journalist og forfatter Euny Hong, står bak boken “The Birth of Korean Cool” med undertittel “How one nation is conquering the world through pop culture”. Nå kommer hun til Mediedagene for å gi oss både bakgrunn og bedre forståelse av fenomenet. Spenn setebeltet for en reise i asiatisk popkultur, som garantert både vil gjøre deg klokere og gladere.

Medvirkende

Squid2

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.