Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2019

Sunderland ’Til I Die: Heimebane fra virkeligheten

Hvordan skaper man en internasjonal streaming-suksess ut av et ubetydelig engelsk fotballlag, uten store stjerner og med elendige resultater de siste årene? Det får vi vite når regissør og produsent for Netflix-serien Sunderland ’Til I Die kommer til Mediedagene.

Dokumentarserien gir et unikt innblikk i en del av fotballhverdagen som sjelden får oppmerksomhet i mediene. Vi får være med spillere til psykolog, se hovedtreneren i håndgemeng med en hissig fan, og sammen med sportsdirektøren holder vi pusten idet overgangsvinduet lukker seg.

Hvordan fikk de forhandlet seg til den ekstreme tilgangen? Tidligere kaptein har sagt i et intervju at 99 prosent av troppen mislikte hele dokumentar-ideen. Hvordan vant regissøren over garderoben?

Som Top Gear var bilprogrammet for deg som ikke bryr deg om bil, er Sunderland ‘Til I Die fotballserien for deg som ikke nødvendigvis liker fotball. Før du vet ordet av det står du i sofaen og jubler over et mål som ble scoret i engelsk andre divisjon - for halvannet år siden.

Til Nordiske Mediedager David Soutar. Han har produsert og regissert produksjonsselskapet Fulwell73 sin aller første Netflix-bestilling, Sunderland ‘til I die. Serien er den første britiske sportsdokumentaren på Netflix som har fått svært gode tilbakemeldinger fra hele verden.

Medvirkende

Skjermbilde 2023 06 22 kl 10 59 21

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.