Hopp til hovedinnhold

Mads Nissen

Mads Nissen (1979) er en av Danmarks mest markante og prisvinnende dokumentarfotografer. Arbeidet hans er kjennetegnet av intimitet og nærvær, og retter fokus på vår tids store globale utfordringer som ulikhet, mangel på menneskerettigheter og menneskets ofte destruktive forhold til naturen. Hans tilnærming til de fotografiske genre, estetikk og fortellerformer er ofte nyskapende og eksperimenterende, og arbeidet hans kan ses i danske og internasjonale publikasjoner (TIME,National Geographic, Stern, Der Spiegel),i solo-utstillinger og i hans prisvinnende bøker. 

Nissen ble utdannet fotojournalist (DJMX) i 2007, og jobbet deretter som frilanser med base i Shanghai, og siden 2014 har han vært fast ansatt som fotograf på Dagbladet Politiken. 

I 2015 vant bildet hans av det homoseksuelle russiske paret Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo, den mest høythengende prisen innen dokumentarfotografi. I 2021 er han igjen nominert til hovedprisen i World Press Photo, for et bilde av to brasilianske kvinner i omfavnelse under covid-19 krisen. 

Mads Nissens arbeider blitt hedret med over 60 priser internasjonalt og i Danmark, og veddet danske Årets Pressefoto har han mottatt 20 priser, blant annet hovedprisene Årets Pressefoto to ganger og Årets Fotograf tre ganger, senest i 2018.

Mads Nissen har utgitt fotobøkene ”De Faldne”, ”AMAZONAS” og den nyeste prisvinnende ”We are Indestructible”.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.