Hopp til hovedinnhold

Sylke Gruhnwald

Sylke Gruhnwald er en sveitsisk frilanser og gravejournalist som jobber hovedsakelig med saker hvor hun kan «undersøke makt og teknologi fra et feministisk perspektiv».

Hun har tidligere jobbet for Neue Zürcher Zeitung og for den sveitsiske allmennkringkasteren SRG SSR, hvor hun opprettet og ledet et team for digital journalistikk. Sylke har også vært redaktør for det det digitale magasinet Republik.

Hun har vunnet flere priser for sitt journalistvirke, og er medgrunnlegger av en rekke journalistsamarbeid som Hackers Zurich, Lobbywatch.ch samt Reporter-Forum Sveits. Hun er tidligere styreleder for Journalismfund.eu og styremedlem av graveforumet Investigativ.ch. Gruhnwald tok også initiativet til det pan-europeiske graveprosjektet «The Migrants’ Files».

Sylke jobbet som reporter for «Legion: Most Wanted»-podkasten, og det var hun som initierte samarbeidet med Bellingcat og journalist Michael Colborne.

A Cxsc Q8b 400x400

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.