Jump to content
Archive: 2022

Lykkeland - historien om oss

Hvordan skape en dramaserie som forteller noe om hva som har formet Norge? Hvilke ramme kan gi mest næring til historien om hvordan vi nordmenn er blitt?  

 «Det må bli oljen», tenkte produsent i Maipo Film, Synnøve Hørsdal. 

Nesten 10 år etter at hun fikk ideen, har NRK-serien Lykkeland blitt til et potent drama, en stilsikker og presis tidskoloritt, som med mot og lekenhet, har balansert uforglemmelige personlige historier, med den store fortellingen om et gryende moderne Norge. Gjennom to sesonger har Lykkeland begeistret anmeldere og blitt hyllet av seerne. 
Men hvor begynner man å fortelle en historie mange kjenner? Hvilke valg er tatt? Hvilke utfordringer har de stått i? Og hvilke etiske dilemmaer oppstår idet man skal lage tv-drama av den største katastrofen i vår moderne tid, der overlevende og pårørende fortsatt er i live?

Vi har invitert kjernetroppen når manusforfatter Mette M. Bølstad, regissør Petter Næss, skuespiller Pia Tjelta og produsent Synnøve Hørsdal tar en grundig debrief for åpen sal.

Keyart 1920x1080 lykkeland2 4stk

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.