Jump to content
Archive: 2019

PBS i praksis: Hvordan blir fremtidens statskanal?

18. september 2018 ble det kjent at Danmarks radio (DR) må spare 420 millioner årlig frem til 2021, ved å kutte kraftig i sendeskjemaet og tilbud. Reaksjonene lot ikke vente på seg. To dager senere publiserte de øvrige skandinaviske Public Service-lederne følgende bekymringsmelding:

Vi følger den danske utviklingen med stor uro. I de nordiske landene er tilliten til public service høy. De omfattende nedskjæringene i DR kommer til å svekke muligheten til å fungere som en felles nasjonal arena. Taperne er det danske publikum. Behovet for medier som kan operere uavhengig av økonomiske og politiske interesser har aldri vært større.

Vi har samlet Generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, VD i SVT, Hanna Stjärne og vår egen K-sjef, Thor Gjermund Eriksen for å borre i dette.

Hvordan forvaltes oppdraget som nasjonal fellesarena i fremtiden? Og finnes det engang noe slikt lenger? Hvordan skal de opprettholde tilliten og berettigelse til å forbli en allmennkringkaster? Hvordan skal de vinne kampen mot internasjonale strømmegiganter? Hvilke konsekvenser, om noen, vil det få om tilbudet fra public service bygges ned? Er det en trussel mot demokratiet, slik det påstås? Og hvordan skal egentlig en reklamefri allmennkringkasting finansieres?

Skjermbilde 2023 06 22 kl 11 05 17

Subscribe to our newsletter for program updates, activities, important deadlines and more! By registering, you accept the following privacy terms.