Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

AI Forensics: Hva gjør vi når algoritmene styrer verden?

Å kunne overvåke og avsløre algoritmene som styrer informasjonen vi får, er helt sentralt i vår tid. Marc Faddoul, er direktør i AI Forensics og har forsket på algoritmer i akademia (UC Berkeley), i big tech (Facebook AI) og i gründerbedrifter (Bloom, Jalgos). Han bruker sin brede teknologiske bakgrunn til å avdekke skadelige algoritmer og for å kreve åpenhet, innsyn og rettferdige kjøreregler.

Marc Faddoul har undersøkt hvordan algoritmer kan brukes, i tråd med etikken og loven, for å avgjøre om en tiltalt skal varetektsfengsles i påvente av rettssak. Og han har avdekket Tiktoks diskriminerende filterbobler og avslørt hvordan de skreddersydde en plattform for Putins propaganda.

Akkurat nå jobber Faddoul med YouChoose.ai, et tillegg i nettleseren som gjør det mulig for brukere å velge og kontrollere hva man blir anbefalt på YouTube. Det langsiktige målet for YouChoose er å være en plattform for anbefalingssystemer som gir brukerne muligheten til å velge en ansvarlig algoritme som ivaretar deres interesser.

Faddoul kommer til Mediedagene for å dele sine hovedfunn fra sine dypdykk i algoritmer. Han forteller hva vi trenger å vite og hva vi bør bekymre oss for. Hvilke beslutninger kan kunstig intelligens ta for oss, og når bør vi protestere?

Tid og sted:

  • fredag, 10:00–10:40
  • Dovregubben, Grieghallen

Medvirkende

AI

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.