Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Benjamin Ree - Om dokumentarfilmen som gjenskaper et levd virtuelt liv

Mange husker Mats Steen fra NRK-artikkelen om World of warcraft-spilleren som ble født med en dødelig muskelsykdom, og døde bare 25 år gammel.

Mats satt i rullestol og tilbrakte store deler av de siste 8 årene av livet alene foran dataskjermen. Foreldrene hans trodde han levde et ensomt liv, uten venner. Men rett etter at han hadde gått bort, kontaktet over 50 venner av Mats foreldrene hans for å fortelle hva han hadde betydd for dem. Det var folk fra hele Europa, og flere av dem dro til Norge for å være med i begravelsen. Hvordan kunne Mats forandre livene til så mange mennesker som han aldri hadde truffet fysisk? Og hvordan er det å leve et sosialt liv i en virtuell virkelighet?

Den spesielle historien om Mats blir nå til en minst like spesiell dokumentarfilm. Regissøren Benjamin Ree har sett gjennom 50 timer arkivopptak fra familien Steen, og gått gjennom tusenvis av rollespill-logger i World of Warcraft for å gjenskape 8 år av Mats sitt liv. Filmen beveger seg mellom den virkelige verden og avatar-verden. Dokumentarfilmskaperne gjenskaper faktiske hendelser med ekte dialog, gjennom animasjon. Gjennom en visuelt spektakulær gjenskaping av avgjørende hendelser i online-livet til Mats, som avataren Ibelin, vil filmen invitere publikum inn for å på en emosjonell måte gi opplevelsen av hvordan det var å være Mats i denne verdenen.

Den prisbelønnede dokumentarfilmskaperen Benjamin Ree står bak filmene «Kunstneren og Tyven» (2020) og «Magnus» (2016). Han gjør en av sine sjeldne opptredener når han nå kommer til Nordiske Mediedager for å gi oss et unikt innblikk i prosessen med filmen Ibelin. Han vil fortelle om hvordan han jobber med idéutvikling, dramaturgi og struktur i filmene sine. Og han viser oss eksklusive klipp fra «Ibelin» som har premiere i 2023/2024.

Tid og sted:

  • torsdag, 12:45–13:45
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

Frame 38

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.