Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2022

Birgitte Nyborg gjør comeback på Borgen

Etter 10 år er det endelig klart for fjerde sesong av den danske politiske superserien «Borgen». Da vi forlot den ambisiøse eks-statsministeren sist, hadde hun vært igjennom samlivsbrudd og brystkreft, men også bygget opp De nye demokratene. Med et brakvalg i ryggen forhandlet hun seg til utenriksministerposten i ny regjering. Birgitte Nyborg er med andre ord tilbake med uforminsket styrke.

Prisbelønnede Adam Price er igjen mannen bak manus når vi skal tilbake til «Borgen». Sesong fire tar oss inn noen av de store politiske utfordringene som preger vår tid, og spillet mellom mediene og makta - og hva makt gjør med folk, både profesjonelt og personlig. Eller som Adam Price selv sier det, når han siterer Abraham Lincoln: «Alle kan klare modgang; vil du virkelig teste et menneskes karakter, så giv det magt». Velkommen til Birgitte Nyborgs verden.

På Mediedagene møter Adam Price politisk kommentator i Dagsavisen, forfatter og manusforfatter, Hege Ulstein. Mye har skjedd på 10 år, og vi spør; Hvordan er det å skrive politisk drama i en tid der virkeligheten stadig overgår fiksjonen? «Borgen 4» kommer på Netflix 14. april.

Medvirkende

Borgen Netflix seizoen 4

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.