Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

ChatGPT og Midjourney: 10 ting du kan bruke AI til

ChatGPT og andre AI-programmer åpner en ny verden for journalister. Teknologien kan være et verdifullt verktøy som kan brukes til å finne og verifisere informasjon, analysere store datasett, identifisere trender og mønstre, og mye mer. 

Utviklingen går i et rasende tempo. Mens man tidligere kanskje måtte ha hjelp fra en utvikler, gir kunstig intelligens flere muligheter til å utforske potensialet i teknologien, i både store og små redaksjoner. Men hvordan kan man bruke kreativiteten i en AI-verden?

Eirik Solheim fra NRKbeta presentere de siste AI-trendene du bør kjenne til som journalist. Han gir deg AI-tipsene du trenger i din journalistiske verktøykasse. Hva er den beste og mest effektive måten å bruke for eksempel ChatGPT på? Fra enkel koding til tekstanalyse. Hvordan kan AI hjelpe deg med å få oversikt over store datasett? Hva er egentlig en prompt? Og hvordan skriver man en god prompt?

Tid og sted:

  • torsdag, 09:00–09:40
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

10 ting

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.