Hopp til hovedinnhold

E24s metode: Fra journalistisk blodigle til heftige avsløringer

«Kjøpte våpenaksjer: – Jeg har brutt habilitetsregelverket». E24-saken om forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe slo ned som en bombe sommeren 2023. Saken ble en katalysator for en rekke avsløringer rundt habilitet og aksjekjøp, og bare uker senere raste Sindre Finnes’ aksjekorthus sammen etter nok en E24-avsløring.

Født ut fra en svensk satsing på næringslivsjournalistikk på nett, så E24 dagens lys i 2006. I en tid hvor papiravisene fortsatt var gullstandarden for norsk journalistikk, ble avisen publisert utelukkende på nett. Konkurransen med de etablerte næringslivsavisene toppet seg i 2017 da E24 lanserte en egen app som fungerte som en siteringsmaskin basert på konkurrentenes arbeid. Avisen ble sett på som en blodigle i norsk næringslivsjournalistikk. To år senere gikk E24 gjennom drastiske endringer, og blant grepene var en egen redaksjon for undersøkende journalistikk. 

Hvordan har E24 gått fra å være et nisjenettsted til å bli en Schibstedsatsing som kommer med de største avsløringene? Hvordan endrer man kulturen i en redaksjon som er vant med å jobbe med smulene fra mer tradisjonelle medier?

Sjefredaktør i E24, Lars Håkon Grønning og journalist Nora Rydne, kommer til NMD for å fortelle om E24s metode og for å gi deg et innblikk i hvordan redaksjonen jobbet frem det som ledet til noen av fjorårets største avsløringer.

Tid og sted:

  • torsdag, 12:45–13:45
  • Klokkeklang, Grieghallen
Skjermbilde 2024 02 12 kl 09 52 32

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.