Hopp til hovedinnhold

Elsket og hatet – det er noe med Gauteshow!

Det skranglete Youtube-talkshowet «Gauteshow» hadde bygd seg opp en aldri så liten kultstatus da NRK kom og banket på døra til Gaute Berg Næss, Snorre Kind Monsson og produksjonsselskapet: Munter Film.

Det gikk som det (kanskje) måtte gå med et talkshow ledet an av to verter som stiller spørsmål de færreste ville turt å stille, og hvor deres uttalte mål er å ha det gøy selv: anmelderslakt, indignerte Facebook-rants fra godt voksne mediefolk og en lynkjapp invitasjon til Kringkastingsrådet. Men også solide seertall, lett panegyrisk hyllest av komikerkolleger og bestilling av ny sesong.

Programmet «som ikke fikk plass i Gullrekka» er med andre ord klin umulig å ikke ha en mening om. Men hvordan var det det hele startet?  Hvorfor er dette så befriende humor? Har de egentlig grenser? Hvilke erfaringer har de gjort seg? Og ikke minst: hva kan vi egentlig lære av Gauteshow og internettkultur anno 2024?

Vi har satt en nysgjerrig Julie Andem på saken. Gå ikke glipp av hennes møte med Gaute og Snorre.

Tid og sted:

  • torsdag, 11:00–12:00
  • Klokkeklang, Grieghallen
Skjermbilde 2024 03 12 kl 13 54 31

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.