Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Med AI fra tekst til lyd: Er nyheter i lydform fremtiden?

Aldri før har flere mennesker gått rundt med airpods i øret. Bruken av lyd vokser mest blant de yngste, og for mange er lytting allerede foretrukket måte å konsumere nyheter på. Kan det tenkes at fremtidens mediekonsum består av mer lyd enn tekst? 

I år lanserte Aftenposten sin første klonede stemme laget ved hjelp av kunstig intelligens, og gjorde det mulig for brukerne å lytte til alle artikler, fremfor å lese dem. Kan syntetisk lyd være den viktigste investeringen vi gjør for å nå unge brukere? Kan det å nå leseren gjennom øret og ikke skjermen, gjøre konkurransen mot strømmetjenester og sosiale medier lettere? Vil brukere som kan lytte til akkurat det som interesserer dem mest også bli mer lojale abonnenter?

Produktdirektør for Schibsteds abonnementsaviser i Norge og Sverige, Karl Oskar Teien, kommer til NMD for å fortelle om arbeidet. Han deler ferske tall, og snakker om hvilke muligheter dette gir for norske medier i fremtiden. Og sist, men ikke minst; klarer du å gjette hva som er en ekte stemme og hvilken som kommer fra en robot?

Tid og sted:

  • torsdag, 12:45–13:45
  • Dovregubben, Grieghallen

Medvirkende

Lyd

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.