Hopp til hovedinnhold

«Kongen befaler» - Hvordan skape en internasjonal humorsuksess?

Få historien om hvordan TV-suksessen «Taskmaster», kjent i Norge som «Kongen befaler», ble til fra skaperen av det britiske originalformatet «Taskmaster»: komiker Alex Horne!

I denne inspirerende sesjonen forteller Alex hvordan formatet utviklet seg fra en sped begynnelse som liveshow under teaterfestivalen Edinburgh Festival Fringe, til å bli en av de største internasjonale unscripted humorformat-suksessene vi har sett i nyere tid.

For humorserien har ikke bare slått an i Norge, «Taskmaster», produsert av Avalon, har blitt et globalt fenomen som er solgt verden over og har vunnet prestisjetunge priser som BAFTA og National Comedy Awards, samt vært EMMY-nominert. «Taskmaster» -universet inkluderer i dag også en bok, et brettspill og to podkaster.

Alex Horne vil dele sine erfaringer fra arbeidet med å utvikle formatet og røpe noen av hemmelighetene til denne unike serien. Finnes det en suksessoppskrift? Hvordan fornyer Horne og serieskaperne formatet for å opprettholde publikums interesse, hvilke endringer tillater de når formatet krysser landegrenser, og hva kan vi vente av kommende sesonger?

Tid og sted:

  • fredag, 12:45–13:45
  • Dovregubben, Grieghallen
Taskmaster

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.