Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2022

Kyiv Independent: Hvordan dekke krig når man selv er under angrep

Redaksjonsledelsen i Kyiv Independent hadde akkurat begynt å få ting på stell, da Russland invaderte landet deres. Plutselig var det bare en sak som betydde noe for den nyoppstartede avisen. Men hvordan dekker man en krig når man selv er under angrep? Hvordan kan man være objektiv når man skal dekke en hær man selv har flyktet fra? Hva skjer med journalistisk nøytralitet når man skrive om en massakre i sitt eget hjemland? Og hvordan klarer man rent praktisk å holde en liten, nystartet avis gående i et krigsherjet land? Med alle de forventninger som følger med at man plutselig har blitt en viktig kilde for lesere over hele verden?

Alt dette og mer skal redaktør Toma Istomina i Kyiv Independent snakke om på Nordiske Mediedager. Som sjefredaktørenes stedfortreder kan Istomina fortelle om både presseetiske, praktiske og emosjonelle utfordringer med å dekke krig i eget land.

Medvirkende

Volodymyr Petrov the Kyiv Independent

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.