Hopp til hovedinnhold

Lena K Samuelsson: Slik leder jeg

– Om du tror på noe, må du agere på det, sier Lena K Samuelsson, og viser til vissheten om at balanse mellom kjønnene gir bedre resultater for et mediehus.

Da Lena K Samuelsson denne vinteren annonserte at hun går av som ansvarlig utgiver for Nordens største nyhetsnettsted Aftonbladet, er det samtidig en legendarisk medieleder som takker av. Allerede før hennes 18 år i Aftonbladet hadde hun mer enn 30 års erfaring i mediebransjen, 12 av dem som sjefredaktør i Svenska Dagbladet, og mange år i konsernledelsen i Schibsted. Å løfte kvinner er bare én av hennes fanesaker som leder. 

Aftonbladet har under hennes ledelse blitt en spydspiss i utviklingen og bruken av AI redaksjonelt.

Så hvordan vil hun oppsummere sin ledergjerning? Hvordan har det vært å lede mediehus i en tid der alt er i endring? Hvordan bygger hun laget? Hvordan løser hun konflikter? Hvordan sikrer hun en kultur for innovasjon? Hva er det aller viktigste hun har lært i alle disse årene som leder? Og hvorfor velger hun å slutte?

Tid og sted:

  • fredag, 10:00–10:40
  • Klokkeklang, Grieghallen
Lena K S kopi

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.