Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Mål- og klikkmaskin: Slik dekker VG-sporten fenomenet Erling Braut Haaland

Når VG publiserer en Haaland-sak, rister det i telleverket til frontsjefen. Glem Messi og Ronaldo. Siden overgangen til Manchester City har norsk fotballs gullkalv gått fra supertalent til den sterkeste stjernen på fotballhimmelen.

Men hvordan skal norske sportsredaksjoner forholde seg til klodens superkjendis? Hvordan dekker man en kilde man har ekstremt begrenset tilgang til? Og hvorfor i all verden vil 400.000 nordmenn lese om hårfrisyren til målmaskinen fra Jæren? Denne våren har VG sendt en dedikert reporter til England for blant annet å følge Erling Braut Haaland. De har også lansert et ukentlig TV-program om Premier League. Og ikke minst en egen Haaland-tracker.

Fra hat-trick og rettighetstrøbbel til fletter og «hemmelige» kjærester. Leder for VG-sporten Frode Buanes kommer til Nordiske Mediedager for å fortelle hvordan de jobber med fenomenet Erling Braut Haaland.

Tid og sted:

  • fredag, 12:45–13:45
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

Haaland

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.