Hopp til hovedinnhold

De beste gravemetodene fra NYTimes Visual Investigations Team

Journalistisk arbeid med åpne kilder på nettet har bidratt til noen av de viktigste avsløringene i norske og internasjonale medier i senere år. Best i klassen og innovatører på dette feltet er gjengen fra New York Times´s Visual Investigations Team. Redaksjonen ble etablert i 2017 og har siden inspirert journalister over hele verden og vunnet en rekke utmerkelser, deriblant fire Pulitzer-priser.

Haley Willis er en av teamets mest erfarne journalister. Hun kommer til NMD for å gi oss et grundig innblikk i hvordan hun og kollegaene kombinerer avansert open-source/forensic-metodikk med mer tradisjonelle journalistiske arbeidsmåter for å blant annet avsløre russiske massedrap i Ukraina, kartlegge og verifisere overgrep under 7. oktober-terroren i Israel og analysere Israels bombing av Gaza.

Haley vil bruke et av teamets nyeste prosjekter for å vise hvordan man kartlegger, arkiverer og verifiserer digitale vitnesbyrd trinn for trinn. Dette er sesjonen for deg som vil lære mer om verifisering og er nysgjerrig på hvordan åpne kilder kan benyttes mer systematisk for å lage gravejournalistikk i verdensklasse.

Tid og sted:

  • fredag, 11:00–12:00
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

Skjermbilde 2024 03 07 kl 11 28 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.