Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

NMD Fordypning: Slik dekker du verden hjemmefra

I en stadig mer globalisert verden er utenriksjournalistikken viktigere enn noensinne. Men å rapportere fra områder med krig, konflikt og politisk uro er både tidkrevende, kostbart og farlig. Samtidig som utenriksjournalistikken er under press, har fremveksten av digitale teknologier skapt nye muligheter for tilstedeværelse og tilgang.

Hvordan lager man best mulig utenriksjournalistikk hjemmefra? Hvordan bruker man åpne digitale kilder for å komme i kontakt med øyenvitner og personer som har førstehåndserfaring? Hvordan bygger man kildenettverk i utlandet med sosiale medier? Og hvordan håndterere man sårbare medmennesker og sensitive opplysninger uten å treffe kildene ansikt til ansikt?

En av Norges fremste eksperter på dette er Amund Bakke Foss. Han er utenriksjournalist i VG og har i snart ti år jobbet systematisk med å utvikle en metodikk som tar leseren med på innsiden av verdens konflikter. Fra pulten sin i Akersgata har han laget banebrytende journalistikk fra IS-kontrollerte områder i Syria, presteregimet i Iran og krigen i Ukraina. Bakke Foss kommer til Nordiske Mediedager for å fortelle i detalj om hvordan han jobber.

Tid og sted:

  • torsdag, 12:45–13:45
  • Troldtog, Grieghallen

Medvirkende

Hjemmefrau

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.