Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2019

Sult og tequila som fortellergrep: Storytelling i reality

Hvordan sikrer du at 14 mennesker innesperret på en gård, eller åtte single fanget i en villa, blir til storartet TV-underholdning? Dytter du dem bare inn, trykker «record» og håper at det hele kan sys sammen i klipp? Langt derifra!

Reality-fortelling er et håndverk, og vi har samlet noen av landets fremste håndverkere for å fortelle hvordan de jobber. Hvordan de velger ut karakterer, hvordan de bygger opp historie-linjer, og hvordan de kaster om på alle planer når karakterene deres forelsker seg i «feil» person eller dolker sin beste venn i ryggen. Hvilke verktøy og plot-tvister kan produsenter, redaktører og regissører da ty til for å skape mest mulig engasjerende reality-TV-drama?

Til å dele sine beste fortellergrep kommer Farmen-nestor, Arild Brubak, forfatter Erlend Loe og Paradise Hotel-produsent Hege Vik Hansen. Intervjuer er programleder, skuespiller og reality-entusiast, Hasse Hope.

Skjermbilde 2023 06 22 kl 10 42 03

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.