Hopp til hovedinnhold

NMD FORDYPNING: Zetland.dk – suksess med lyd, langformat og leserinvolvering

Danske Zetland er en digital avis du like godt kan lytte til som lese. Slikt blir det abonnementssuksess av!

Helt fra starten i 2016 har det heldigitale mediehuset kompromissløst utfordret bransjens normer, blant annet ved å invitere leserne til å bidra med alt fra graving til produktutvikling. Med leserinvolvering og grep fra sosiale medier, har Zetland utviklet en prisvinnende, annonsefri og brukervennlig app, som har gitt dem en stabil medlemsmasse hvor et knapt flertall er under 35 år! Avisen har også utviklet et transkriberingsverktøy som blir benyttet av aviser over hele verden.

Men det er fokuset på lyd som virkelig plasserer Zetland i en egen kategori. Avisens mantra er «vi setter lyd til tidens viktigste historier». Og i dag velger hele 80 prosent av Zetlands medlemmer å lytte til innholdet de tilbyr.

I denne sesjonen tar Zetlands grunnlegger og redaktør, Lea Korsgaard oss med på satsingen fra tekstbasert journalistikk til «audio først» og forteller om deres miks av lesersamarbeid, dybdejournalistikk og innovativ produktutvikling. Lea vil også gi et innblikk i hvilke veivalg Zetland står overfor nå, og hva de satser på i 2024.

Tid og sted:

  • fredag, 12:45–13:45
  • Klokkeklang, Grieghallen

Medvirkende

Skjermbilde 2024 02 28 kl 15 26 20

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.