Hopp til hovedinnhold

Abrahm Lustgarten

Abrahm Lustgarten er en miljøreporter som undersøker klimaendringer for den ideelle nyhetsorganisasjonen ProPublica og New York Times Magazine. I 2015 publiserte han en artikkelserie der han så nærmere på årsakene til vannmangel i USAs Midtvesten, «Killing the Colorado». For denne serien ble han i 2016 blant finalistene til Pulitzer-prisen for nasjonale reportasjer. Han har tidligere samarbeidet med PBS Frontline, blant annet om dokumentaren «The Spill» i 2010, som handlet om hvordan den lite sikkerhetsbevisste og profittjagende bedriftskulturen i BP førte til den tragiske ulykken på oljeplattformen Deepwater Horizon. Filmen ble nominert til en Emmy. Han ble med sin undersøkende journalistikk en av de første som dekket de miljømessige og økonomiske konsekvensene av «fracking» og mottok for dette arbeidet George Polk-prisen for miljørapportering.

Før Lustgarten begynte i ProPublica i 2008, var han fast ansatt i Fortune. Hans arbeider har blant annet blitt publisert i New York Times, Washington Post, The Atlantic, Scientific American, Wired, Salon og Esquire. Han har skrevet to bøker: «Run to Failure: BP and the Making of the Deepwater Horizon Disaster» og «China’s Great Train: Beijing’s Drive West and the Campaign to Remake Tibet».

Abrahm Lustgarten

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.