Hopp til hovedinnhold

Cecilie Hellestveit

Cecilie Hellestveit er jurist og samfunnsviter ved Folkerettsinstituttet. Hun har doktorgrad i krigens folkerett fra juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo. 

Hennes fagekspertise er krig, fred og folkerett, og hun arbeider blant annet med analyse av væpnede konflikter og konflikt-dynamikk. Hun har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner i Norge (PRIO, NUPI, ILPI, samt SMR og IKOS ved UiO) og i utlandet. Hellestveit snakker russisk, arabisk, spansk, fransk og noe tysk. 

I 11 år var hun var fast spaltist for utenriksanalyser i Morgenbladet (2006-2014) og Dagens Næringsliv (2015-2017). Hellestveit har gitt ut bøkene Syria: En stor krig i en liten verden, Ulykkelige Arabia: Verden etter Jemen og  Dårlig nytt fra Østfronten: Krigen som endret alt, om krigen i Ukraina. Hun har også sammen med Gro Nystuen skrevet boken Krigens folkerett – Norge og vår tids kriger. 

Hellestveit Cecilie Foto Lisbeth Michelsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.