Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Aarebrotsamtalen 2023: Demokratiets langsomme forvitring

Frie valg og demokrati er selve grunnlaget i vår liberale verdensorden. «I 2023 vil verden ha valgt nok illiberale ledere til at den geopolitiske maktbalansen da vil være til de autoritære statenes fordel», skrev daglig leder i Human Rights House Foundation Maria Dahle og professor ved Oslo Nye Høyskole, Bernt Hagtvet i et innlegg i VG i vinter.

De liberale demokratiene er utfordret både innenfra og utenfra, blant annet gjennom fremveksten av anti-liberale og populistiske krefter. Hva gjør dette med maktbalansen og stabiliteten i verden? Hva betyr det for samarbeid over landegrensene? 

Hvordan utfordres ytringsfriheten i en tid med falske nyheter, desinformasjon og digitale ekkokamre - og tar vi den for gitt? Finnes det tegn som kan bøte på fremtidspessimismen det er lett å føle på demokratiets vegne? Og hvor solid er egentlig demokratiet her i Norden?

Til årets Aarebrotsamtale har vi samlet tre erfarne internasjonale eksperter for å drøfte utviklingen og dele sine tanker om den uforutsigbare fremtiden.

Tid og sted:

  • fredag, 12:45–13:45
  • Peer Gynt, Grieghallen
Aarebrot

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.