Hopp til hovedinnhold

Gjermund Stenberg Eriksen

Gjermund S. Eriksen er en norsk manusforfatter og eksekutiv produsent. Han ble tildelt den internasjonale Emmy-prisen for sitt arbeid med Mammon 2 (NRK), en serie som HBO gjorde nyinnspillinger av både i Polen (Pakt) og i Tsjekkia (Mamon). Eriksen står også bak «happynoir»-serien Livstid som ble sendt på NRK. For tiden jobber han med thrillerserien Furia som serieskaper og showrunner. Serien tar for seg kampen mot høyreekstremisme i et politisk polarisert Europa, og kommer på luften i september 2021.

I 2021 gjorde Eriksen advokatserien Aber Bergen som gikk på TV 2 i tre sesonger. De siste to årene har han også stått bak en av Norges største politiske podkaster Trump mot Verden, som omhandlet forholdet mellom amerikansk politikk, kommunikasjon og TV-drama. Da hovedatagonisten forlot Det hvite hus i 2021 og podkasten ble avsluttet, var den blant de ti mest populære podkastene i Norge. 

Eriksen har grad fra Universitet i Oslo hvor han studerte nordisk og engelsk litteratur, språk kulturstudier før han begynte å arbeide ved Institutt for kulturstudier på UiO. Han jobbet i kommunikasjonsbransjen i ti år med norske, nordiske og globale kunder og merkevarer, før han endelig fikk et manus i utvikling for NRK i 2010. Når Furia får sin premiere høsten 2021, blir det Eriksen fjerde serielansering på syv år.

I april 2021 er det premiere på det fireepiseoders lyddramaet Sjalusimannen som er en thriller basert på en novelle av Jo Nesbø. Dette er den første store lyddramasatsingen fra forlaget Aschehoug og Eriksen har skapt serien sammen med Embla Vejer Bugge som han har hatt et samarbeid med siden 2020.

Gjermund Stenberg Eriksen

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.