Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2021

Emmy-grossist Armando Iannucci: Mesteren av politisk satire

Den sylskarpe politiske satiren «In the Loop» ga han en Oscar-nominasjon. Forløperen, den ikoniske BBC-serien «The Thick of It» ga han intet mindre enn 13 BAFTA-nominasjoner og dro hjem fem priser gjennom seriens fire sesonger. Med HBO-suksessen «VEEP» gikk det rett til himmels! Sammen med hovedrolleinnehaver Julia Louis-Dreyfus innkasserte den politiske humorserien historiske17 EMMYs og 67 nominasjoner, gjennom 7 sesonger! I fjor mottok han atter en Golden Globe-nominasjon for sin versjon av Charles Dickens' «The PersonalHistory of David Copperfield» som også vant Best Screenplay at BIFA, og som om ikke det var nok, i 2017 ga han ut boken «Hear Me Out», om klassisk musikk, samme år som han hadde premiere på filmen «Death of Stalin».

Skotsk-italienske Armando Iannucci er en bejublet manusforfatter, serieskaper og regissør og har skrevet og produsert utallige kritikerroste filmer, tv-serier, radio-og komishow. Hans satiriske klo og elleville lek med det politiske landskapet har gjort ham til et forbilde for enhver som befatter seg med politikk, humor og satire. Ingen har som ham fanget det politiske spillet, fundert på dyp innsikt i politiske og journalistiske prosesser. Hans arbeid som showrunner i England og USA demonstrerer en unik innsikt i hvordan skape og drifte tv-seriesuksesser innenfor to svært ulike produksjonskulturer. Han er også av amerikanske politikere blitt kåret til den som fanger deres virkelighet, aller best. På årets Mediedager skal han snakke om satirens kår i vår polariserte virkelighet, post Trump, og selvsagt, hvordan han jobber med å skrive så skarpt, så treffende og så hylende morsomt. Vi er yre av glede over å kunne ønske ham velkommen!

Skjermbilde 2023 02 10 kl 14 48 53

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.