Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2021

Medieundersøkelsen 2021: Har koronadekningen svekket tilliten til mediene?

Da pandemien traff Norge våren 2020, fikk mediene en ny rolle. De ble et viktig bindeledd mellom myndighetene og befolkningen og behovet for informasjon virket nærmest umettelig. Det skulle etter hvert vise seg å bli lite rom for kritiske spørsmål, og mediene ble også kritisert for å først og fremst kommunisere på vegne av regjeringen. Så hvordan har egentlig journalister og redaktører opplevd kommunikasjonen med regjeringen og helsemyndigheter gjennom pandemien? Og hvordan har publikum opplevd medienes dekning under denne perioden? Har det vist seg en endring i folks tillit til mediene? Covid-19 har også ført til en“eksperteksplosjon” i mediene, og vi har siden mars har kunnet lese en overflod av nyheter om ferske medisinske studier av korona. Hvordan oppleves dette sett med fagfolks øyne? 

I 2021 har Medieundersøkelsen gått ut til norske journalister og medisinsk fagfolk i tillegg til Norges øvrige befolkning. På Mediedagene ser vi frem til å presentere resultatene, og vi har invitert et utvalg tydelige stemmer fra frontlinjen til å diskutere de viktigste funnene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.