Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2021

GB News: Kontroversiell nykommer på britiske TV-skjermer

I år lanseres den største lineære nyhetskanalen på over 30 år i Storbritannia! GB News lover en annen tilnærming til nyheter på tv enn det som har vært vanlig i landet. Kanalen vil ha mye menings-og debattinnhold i sine flater, og vil gi plass til det de mener er underrepresenterte stemmer fra regioner utenfor London. De har hentet en rekke kjente fjes fra BBC, Sky News og The Sun, samt tidligere medlemmer av The Brexit Party. Allerede før lanseringen har kanalen møtt sterk motstand fra kritikere som frykter at GB News vil bli et polariserende, britisk svar på Fox News. 

Har kritikerne grunn til å være bekymret for den nye kanalen? Kan etableringen av GB News fortelle oss noe om det britiske samfunnet etter Brexit? Og kan man tjene penger på en ny lineær tv-kanal i 2021? På Nordiske Mediedager stiller CEO Angelos Frangopoulos til samtale med NRKs tidligere London-korrespondent Espen Aas.

Medvirkende

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.