Hopp til hovedinnhold

Lill Sverresdatter Larsen

Lill Sverresdatter Larsen er forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, landets fjerde største fagforening med over 120 000 medlemmer. Sverresdatter Larsen ble valgt til ny leder av Sykepleierforbundet i november 2019 og har særlig markert seg med #fagetifront.

Hun er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Tromsø og har en master i helsefag og en ph.d. i helsevitenskap fra UiT Norges arktiske universitet. 

Sverresdatter Larsen har for tiden permisjon fra sin stilling som førsteamanuensis ved UiT Norges arktiskeuniversitet. Forskningen hører hjemme i skjæringspunktet mellom kritisk gerontologi og helsetjenesteforskning, med særlig interesse for samhandling, demens og likeverdige helsetjenester. Hun underviser på Institutt for helse-og omsorgsfag innen emner som eldreomsorg, psykisk helse og rus, samtvitenskapsteori og metode.Hun har tidligere vært nestleder i Norsk Sykepleierforbund Troms, hovedtillitsvalgt ved Universitetssykehuset Nord-Norge og prosjektkoordinator for Norsk Sykepleierforbunds 100 årsjubileum.

Lill Sverresdatter Larsen 2

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.