Hopp til hovedinnhold

Guy Lagache

I løpet av hans 30 år lange karriere som journalist, regissør og forfatter, har Guy Lagache jobbet som dybdejournalist, næringslivkorrespondent og dokumentarskaper.

I perioden 2003 til 2011 var han programleder for CAPITAL, Frankrikes fremste aktuelt- og næringslivprogram på TV-kanalen M6.

Lagache ledet deretter nyhets-, magasin- og dokumentaravdelingen til Channel 8, en del av den franske mediegiganten CANAL/Vivendy. Etter å ha ledet nevnte avdelinger i syv år, ble han utnevnt til visepresident av Radio France.

De siste fem årene har Lagache returnert til sin opprinnelige lidenskap: å videreutvikle sine ferdigheter som dokumentarregissør og forfatter. Han har skrevet «An Impossible Story», en historisk roman hvor handlingen er satt til andre verdenskrig.

I 2022 skrev og regisserte han dokumentaren «A President, Europe and war», en to timer lang film som følger president Emmanuel Macron bak fasaden under Frankrikes seks måneder lange ledelse av Rådet for Den europeiske union. Dokumentaren gir et unikt innsideblikk på måneders lang diplomatisk disputt som følge av krigen i Ukraina, Europas største krise siden andre verdenskrig.

Lagache bor for tiden i Paris, og har en bachelorgrad i historie fra Columbia University, samt en mastergrad fra Columbia University Graduate School of Journalism.

Guy Lagache

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.