Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Da Macron ringte Putin- et unikt innblikk fra innsiden av en krig

Få dager før Russlands invasjon av Ukraina, ringer den franske presidenten Emmanuel Macron til president Vladimir Putin for å overtale ham til ikke å gå til krig. Dette er ett av flere historiske øyeblikk som er fanget på film i Guy Lagaches dokumentar Da Macron ringte Putin.

Filmen følger president Macron og rådgiverne hans like før krigsutbruddet, og gjennom de fire første månedene av den russiske invasjonen. Den gir et helt unikt innblikk i store avgjørelser, og diplomatiske avveininger blant verdensledere under den mest dramatiske krisen Europa har stått i siden andre verdenskrig.

Journalist og regissør Guy Lagache kommer nesten ubegripelig tett på president Macron og hans team. Vi blir sluppet inn bak lukkede dører når viktige historiske begivenheter finner sted, og får vi ta del i konfidensielle samtaler mellom Macron og verdensledere som Boris Johnson, Volodymyr Zelenskyj, Mario Draghi og Olaf Scholz.

Guy Lagache kommer til NMD og forteller om prosessen med filmen. Han tar oss med på innsiden av produksjonen, og letter på sløret om hvordan han opprettet tillit og fikk den helt unike tilgangen.

Tid og sted:

  • torsdag, 09:00–09:40
  • Peer Gynt, Grieghallen

Medvirkende

Frame 59

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.