Hopp til hovedinnhold

Inga Strümke

Inga Strümke er forsker ved Open AI Lab på NTNU og har en bistilling som forsker hos  SimulaMet, og hun har tidligere jobbet med “ansvarlig AI” og algoritmerevisjon hos PwC.

Hun har forsket på bruk av maskinlæring i partikkelfysikk, og jobbet med kunstig intelligens siden hun avsluttet doktorgraden. Gjennom forskningen innså hun hvor utrolig bra, eller potensielt utrolig dårlig, kunstig intelligente løsninger kan fungere, avhengig av bruk og tolkning.

Hun har diskutert relativitetsteori, gravitasjonsbølger, kvantefysikk, statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike medier, engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som keynote speaker internasjonalt og har holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Hun mottok i 2019 UiBs formidlingspris, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner i 2020 og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens. Tidligere i år gav hun ut boken «Maskiner som tenker - algoritmenes hemmelighet og veien til kunstig intelligens».

Foto Mona Hauglid 6116

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.