Hopp til hovedinnhold
Arkiv: 2023

Tech-revolusjonen: Dette må du vite om generativ AI

Generativ AI er teknologien som sendte sjokkbølger gjennom verden med sitt lynraske inntog høsten 2022. Teknologien krever at mange bransjer må å tilpasse seg en ny virkelighet. Mediebransjen er blant dem som påvirkes mest, og det å forstå hvordan teknologien fungerer, hvilke begrensninger og muligheter som finnes vil være essensiell kunnskap for alle.

Hvordan lærer en maskin seg å skrive tekst og lage bilder? Hvordan fungerer generering av språk og bilder på samme måte? Hvilke begrensninger har teknologien, og hvilke av disse kan vi forvente vil løses i nær fremtid?

AI-forsker og en av Norges fremste techformidlere, Inga Strümke kommer til Nordiske Mediedager for å gi deg en solid innføring i teknologien som kan endre mediebransjen og samfunnet for alltid. 

Strümke er forsker ved Open AI Lab på NTNU og har en bistilling som forsker hos SimulaMet, og hun har tidligere jobbet med «ansvarlig AI» og algoritmerevisjon hos PwC. Tidligere i år utga hun boken «Maskiner som tenker - algoritmenes hemmelighet og veien til kunstig intelligens». 

Tid og sted:

  • fredag, 14:00–14:40
  • Dovregubben, Grieghallen

Medvirkende

Chat

Meld deg på vårt nyhetsbrev for programnyheter, aktiviteter, frister og mye mer. Ved å registrere aksepterer du følgende personvernvilkår.